miércoles, 10 de enero de 2018

TXOKOLATEA ETA OGI TXIGORTUA OSTIRALEAN

Jaietatik bueltan eta egun hauetan jasaten ari garen hotza kontutan izanda, ostiral honetako jolasaldian txokolatea eta ogi txigortua prestatzea erabaki dugu.
Lehenago hitz egin dugu blog honetan kakaoaren onurei buruz: antioxidatzaile ezin hobea da, bitamina C kopuru handia ere badu,eta fibra eta serotonina iturri ere da.
Txokolatearekin batera jan ahal diren gauzen artean, ogi txigortua osasuntsuenetarikoa iruditu zaigu. Ogia elikagai basikoa da gure eguneroko bizitzan. B bitamina kopuru altua, magnesioa, fosoforoa, burdina eta potasioa dira ogiaren ematea nabarmenenak.

Volviendo de las fiestas y con el frío que estamos soportando estos días, hemos decidido preparar chocolate y pan tostado para el recreo de este viernes.
Ya hemos hablado anteriormente en este blog sobre los beneficios del cacao: es un antioxidante inmejorable, tiene gran cantidad de vitamina C y es una fuente de fibra y serotonina.
Entre las cosas que podemos tomar junto con el chocolate, el pan tostado nos ha parecido de las más sanas. El pan es un alimento básico en nuestro día a día. Un alto contenido de vitamina B, magnesio, fósforo, hierro  y potasio son los aportes más notables del pan.

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